פריצות הדרך המדעיות בתחומי הביולוגיה והרפואה מציבים בפני החוג למדעי המעבדה הרפואית אתגרים רבים, והופכים אותו למבוקש ביותר בשנים האחרונות. פיתוחן של טכנולוגיות חדשניות בתחומי הביולוגיה המולקולארית, שיטות טיפול רפואיות בתרפיה גנטית באמצעות תאי גזע עובריים, מניפולציות גנטיות, ועוד, שידרגו בשנים האחרונות את העבודה במעבדות רפואיות. העבודה במעבדות אלה עברה שינוי מהותי גם בשל פיתוחן של טכנולוגיות אוטומציה ומחשוב מהמתקדמים בעולם. החוג למדעי המעבדה הרפואית שדרג בהתאם את תכני ההוראה של הקורסים התיאורטיים והמעשיים, והלימודים בו מעניינים ומאתגרים.
זהו תחום ייחודי המתאפיין בעבודה מבוססת ויציבה ונהנה מביקוש קבוע לעובדים חדשים. הוא משלב ידע מתחומים מדעיים רבים כמו פיסיקה, כימיה, מדעי החיים, מדעי הבריאות ומדעי הטבע, והעיסוק בו טומן בחובו הפתעות, גילויים ופיתוחים חדשים אשר הופכים אותו למקצוע מרתק, מעשיר ומגוון.
רמת ההוראה האקדמית בחוג, היא הנדבך החשוב והמשמעותי ביותר בחוג. מרצי החוג הינם מרצים מן השורה הראשונה, בידע מדעי בתחומם, וביכולת המתודולוגית בהוראתם. המרצים המלמדים בחוג את תחומי הרפואה הם חוקרים מבית הספר לרפואה של הדסה. הסטודנטים הלומדים בחוג זוכים במהלך לימודיהם ליחס אישי תומך ועזרה רבה ממרצי החוג.
לבוגרי החוג יוענק עם תום הלימודים רישיון של עובד מעבדה רפואית מוסמך מטעם משרד הבריאות.
הסטודנטים בחוג רוכשים ידע נרחב וחדשני בקורסים במדעים ביו-רפואיים הנחלקים לכמה תחומים:
תחום הגנטיקה והביולוגיה המולקולארית : גנטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה של התא, ביולוגיה מולקולארית, תורשת האדם וביו-אינפורמטיקה.
תחום המיקרוביולוגיה: מיקרוביולוגיה כללית ומיקרוביולוגיה רפואית, וירולוגיה, אימונולוגיה.
תחומי הרפואה: ביוכימיה קלינית, המטולוגיה, פיזיולוגיה, נוירו-ביולוגיה, פרזיטולוגיה, אנדוקרינולוגיה, חקר הסרטן, פרמקולוגיה והתפתחות עוברית.
לבוגרים יש ידע וניסיון המאפשרים להם לעבוד במגוון רחב של תפקידים ומקומות עבודה:
תואר ראשון במדעי המעבדה הרפואית מוכר אף כלימודי קדם רפואה באוניברסיטאות בארץ ובחו”ל, בהתאם לתנאי הקבלה של מוסדות אלה.