מקצוע עתידני, בעל פוטנציאל כלכלי אדיר, המושך אליו השקעות ומשאבים רבים מצד גופים ממשלתיים ואחרים לפיתוח התעשייה בתחום זה.
מקצוע זה עוסק במחקר ובפיתוח מדע הביולוגיה לשם יישומים טכנולוגיים מתקדמים, כך למשל, נעשה שימוש באורגניזמים חיים עבור ייצור של תרופות, של מזון עמיד יותר, תוספי מזון, קוסמטיקה, פיתוחים חקלאיים מתקדמים ושיפור איכות הסביבה (ניצול ונטרול פסולת חקלאית ותעשייתית) וכן עבור ייצור מכשור רפואי ומוצרים נוספים המשמשים לתועלת האדם.
המערכות הביולוגיות שבהן משתמש הביו-טכנולוג הן תאים או רקמות של צמחים, בעלי חיים, או מיקרואורגניזמים (חיידקים בעיקר), או חומרים מייצורים אלו (גנים, אנזימים, הורמונים, חלבונים וכד’).
כיום ניתן לשמוע על פיתוחים מדהימים בתחום זה, לדוגמא: DNA מוליך חשמל, מערכת חישוב DNA, אותות עצביים של המוח על צג מחשב, ייצור דלק מתירס, דגים מאירים, מזון מקולקל מאיר, שיטות השקיה חדשניות, מיחזור, קומפוסט, טיהור מי ביוב, טיפול בזיהומי נפט, הפקת אנרגיה מתהליכים ביולוגיים, הנדסת פרות להגברת תנובת החלב וכן להשבחת החלב (הגדלת כמות הקזאין המכיל סידן והוצאת החלבון הגורם לאלרגיה לקטוז), פיתוח אורז מוזהב עם ויטמינים עבור מדינות העולם השלישי (שיש להם מחסור בויטמינים בפרט בויטמיןA הגורם לעיוורון), החדרת נוגדנים לחיסון מפני מחלות כמו צהבת בתוך עגבניות וכד’, גידול זני כותנה שעמידים יותר בפני תולעים, גידול ירק עלים ללא תולעים, פיתוח מזון שעמיד בפני מזיקים שונים והארכת חיי מדף, מנגו נטול סיבים, סברס ללא קוצים, פיתוח נגיפים שפוגעים ביעד ממוקד, מניעת סרטן, מניעת שכחה, מניעת הזדקנות ועוד.
בלימודי חוג ייחודי זה משלבים לימודים עיוניים ברמה אקדמית לצד עבודה מעשית במעבדות משוכללות. דגש מיוחד ניתן על התנסות מעשית בכל סוגי העבודות ושיטות העבודה בתוך המעבדה.
על ההערכה הרבה לה זוכה מכללת הדסה מהקהילה הבינלאומית ניתן ללמוד מהעובדה כי המכללה האקדמית הדסה יזמה ומובילה פרויקט ביוטכנולוגי בינלאומי במימון של האיחוד האירופי בהיקף של כ-10 מיליון ₪.
לבוגרים בחוג זה מוענק תואר אקדמי B.Sc. המוכר ע”י המוסד להשכלה גבוהה (מל”ג).
‘קמפוס שטראוס’ הינו המקום היחידי בארץ ובעולם המאפשר את לימודי הביו-טכנולגיה באופן נפרד ובאווירה חרדית למהדרין.
ירושלים היא בירת הביו-טכנולוגיה ובהר חוצבים לבד קיימות עשרות רבות של חברות בתחום זה של הביוטק, כמו טבע, רפא, סיגמה אלדריץ’, אומריקס ועוד.
בוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה יכולים להשתלב: